Tot 22% besparen op je gasrekening

Tot 22% besparen op je gasrekening

Hoe dan?
  • SpeedComforts brengen je kamer 2 keer zo snel op temperatuur. Je kunt je thermostaat dus 1-2 graden lager zetten terwijl je kamer net zo comfortabel blijft.
  • SpeedComforts brengen de warmte die in een radiator zit versneld de ruimte in. Die warmte wordt gelijkmatiger verdeeld.
  • SpeedComforts maken het mogelijk om de aanvoertemperatuur van je cv ketel te verlagen naar 60 graden. Je ketel gaat dan veel zuiniger werken.
  • Zelf gebruikt de SpeedComfort per jaar minder dan € 0,32 aan stroom.

Dit heb je nodig

Is het nodig om zoveel mogelijk SpeedComforts op al je radiatoren/convectoren te plaatsen?
Het antwoord is simpel: nee. Begin met de woonkamer. Heb je andere kamers waar de verwarming veel wordt gebruikt, dan is het handig om ook daar onze slimme radiatorventilatoren te plaatsen.

Vuistregel voor het aantal te plaatsen SpeedComforts

Het aantal SpeedComforts dat je nodig hebt hangt samen met de grootte van de kamer. Voor een slaapkamer van ongeveer 12 vierkante meter (inhoud +/- 30m3) is één SpeedComfort meestal voldoende. Voor een grotere ruimte heb je er meer nodig.

Hoeveel je er nodig hebt bepaal je als volgt: Eén SpeedComfort verplaatst per uur zo’n 30m3 lucht. We willen alle lucht in een ruimte 1x per uur circuleren. Dat betekent dat je voor een kamer van 30m3  één  SpeedComfort nodig hebt, voor 60m3 twee SpeedComforts, etcetera.

Rekenvoorbeeld om te bepalen hoeveel je er nodig hebt: een woonkamer van 5 meter breed, 8 meter lang en 3 meter hoog heeft een inhoud van 120m3. Je kiest dan voor een Trio set met Uitbreidingsset, of twee Duo sets.

SpeedComforts zijn veilig voor kinderen

Bijzondere omstandigheden

Vaak hebben radiatoren het lastig om warmte in de kamer te brengen. Bijvoorbeeld doordat de bank er voor staat, een brede vensterbank er boven, of omdat ze zijn verstopt achter een decoratieve ombouw. In deze gevallen helpen SpeedComforts extra omdat ze, ondanks deze belemmeringen, die warme lucht de kamer in duwen.

Koppelen van meerdere SpeedComforts

Houd er rekening mee, dat je per SpeedComfort gemiddeld 50 cm lengte nodig hebt voor het plaatsen. Op een radiator/convector van 1.60m kan je er dus drie kwijt. Je kan tot wel 20 SpeedComfort’s doorverbinden, gebruik makend van één adapter. In de webwinkel vind je naast de complete pakketten ook Uitbreidingssets. Hierbij zit altijd een koppelkabeltje van 30cm.

Terug naar blog