Help, hoe verminder ik mijn stroomverbruik?

Help, hoe verminder ik mijn stroomverbruik?

Een hot item op dit moment: de energierekening. Klanten van energieleveranciers ontvangen hun nieuwe termijnbedragen en schrikken van het verhoogde maandbedrag. Natuurlijk is dat balen, levert het misschien wel zorgen op of vragen we ons af hoe dit verder moet? 

We hebben weinig invloed op die prijzen. Je kunt proberen om over te stappen van energieleverancier, maar ook daar worden de prijzen wellicht binnenkort weer aangepast.

Iets waar je wel invloed op hebt is jouw eigen gedragen. Jouw eigen gedrag met het omgaan van energie. 

Daarom zeggen wij dat de allereerste stap om iets te doen aan jouw energierekening is inzicht. 

Weet jij hoeveel stroom jouw apparaten verbruiken? En wat dat dan kost? Heb jij een idee wat het kost om een Nintendo Switch continu in het stopcontact te laten, of je hem nu wel of niet gebruikt? Het is goed om stil te staan wat je verbruikt en waar je aanpassingen kunt verrichten.

Zodra je inzicht hebt in jouw verbruik, in jouw apparatuur kun je er iets aan gaan doen. Wij bieden verschillende artikelen aan waarmee jij ervoor kunt zorgen dat je inzicht hebt in jouw verbruik.

Je hebt natuurlijk de standaard KWH-meter. Een ideaal apparaatje wat je in het stopcontact doet en waar je vervolgens de stekker van jouw apparaat weer in doet. Je ziet dan heel eenvoudig hoeveel KWH dat apparaat gebruikt.

Heb je bijvoorbeeld al eens bedacht hoeveel een wijnkoelkast verbruikt? Of een telefoonoplader waar geen telefoon aan hangt. 

Een ander mooi voorbeeld is de energiebespaarmeter. Ook daarmee kun je inzicht verkrijgen in jouw elektrisch verbruik.

Nadat je inzicht hebt verkregen in jouw stroomverbruik kun je gaan beslissen waar je iets aan kunt doen en waar je iets aan wil doen. Meer tips en adviezen geven wij je in ons volgende blog.

Terug naar blog