Tochtwering en zo kosten besparen

Tochtwering en zo kosten besparen

Tocht in huis zorgt niet alleen voor een minder comfortabel gevoel in huis, het heeft absoluut effect op de energierekening. Deuren en ramen welke net niet goed aansluiten op het kozijn zorgen ervoor dat er meer energie nodig is om de kamer te verwarmen (of koelen in de zomer).

Wij zetten daarom een aantal tips voor tochtwering op een rijtje!

1. Plaats tochtstrips.

Wellicht erg voor de hand liggend, maar daarom ook zeker zo effectief is het plaatsen van tochtstrips, ook wel tochtbanden genoemd. Dit zijn zelfklevende strips welke je zelf eenvoudig plaatst tussen je raam of deur en het kozijn. Deze strips zorgen ervoor dat tocht zo goed als zeker buiten blijft. Ook wij bieden een functioneel assortiment van tochtbanden aan: tochtstrips.

2. Denk aan de brievenbus in de deur

De brievenbus in deur is ook zoiets waar stiekem veel tocht vandaan komt. Plaats onze brievenbusborstel op de brievenbus en tocht zal verminderen

3. Kitten

Naast het plaatsen van tochtstrips kun je uiteraard ook alle kieren en gaten dicht kitten. Op deze manier zorg je er ook snel en effectief voor dat tocht buiten blijft. Met een kitpistool en onze kit kun je snel aan de gang om jouw huis tochtvrij te maken.

4. Sluit ramen en deuren

Ook dit lijkt misschien voor de hand liggend. Toch(t) zien we erg vaak dat ramen en deuren niet helemaal gesloten zijn. Deuren staan vaak op een kier waardoor warmte de ruimte uitgaat. Op je deur kun je een deurdranger plaatsen welke ervoor zorgt dat je deur weer sluit.

Terug naar blog